19 Kasım 2013

MODEL FİZİĞİNE NASIL SAHİP OLUNUR?

Bu kadınlar ne yapıyor da böyle fit böyle alımlı böyle hatlı vücuda sahipler biliyor musunuz? Tam da zamanı geldi, hazır kışa da giriyoruz! "Neden olmasın?" "Ya çıkarsa?" sözleri ne kadar da anlamlı geliyor!


Tamam kabul ediyorum ben de izlemeyi çok keyifli buluyorum Victoria's Secret Show'u ama şunu da söylemeliyim ki yılın en sevmediğim dönemi bu şov zamanı! Tamam başarılı bir şov. 235 bin güzel hatun sanki boyları az uzunmuş gibi çıkmış podyuma bana doğru üstüme üstüme yürüyor, ama yeter bu kadar şaşaaa.

Peki biz neden onlar gibi görünemeyelim? Sorarım size.. (Sizden önce kendime sordum cevabımı buldum sanırım:))

Bakın ben bu işin içinde biri olarak (model değilim fotoğraflarımdan anlaşılacağı gibi.. yani eşimin ve benim yaptığım iş bu kadar güzel insan içinde geçiyor..) size birkaç sır vereceğim. Sıkı sıkı dinleyin beni; (bu arada kurallardan sadece bir tanesini bile uygularsanız zayıflamanıza çok yardımcı olacaktır)


Ayrıca kendinizi çok iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Baksanıza böyle renkli renkli ciciler içinde, hayat dolu bir aksiyon içindeyken nasıl mutsuz olabilirsiniz ki? Bu arada spor için gerekirse t-shirtlerinizi yırtın, trendy hale getirin. Dar birşeyler giyin ki vücudunuzdaki fazlalıkları keşfedin çıplak gözle görün. Sonra bakın bu dar kıyafetler nasıl yakışacak size! Şimdiden heyecanlandırmıyor mu sizi?


Kural 1: AVUÇ İÇİ KURALI

Avcunuzun içini geçmeyecek kadar yerseniz kilo verirsiniz. Avucunuzun tamamında şeker, çikolata olmasın! Yemek dediğimiz ev yemeği dediğimiz yiyecekler olsun ve bunun yanında istediğiniz kadar yeşillik, salata, domates ..




Kural 2: AKŞAM SAAT 19:00 KURALI

Akşam saat 19:00 oldu mu ağzımızı kapatıyoruz. Ve bizi oyalayacak uğraşlar bulup kendimizi yiyeceklerden uzaklaştırıyoruz. Çok canınız birşeyler isterse meyva, yoğurt, badem atıştırabiliriz.


Kural 3: VÜCUDUNU ÇALIŞTIR KURALI

Vücudumuzu çalıştıracağız. Az yemekle olmuyor bu iş bunu gayet iyi biliyoruz. En az bir gün arayla sadece 20 dakika aşağıdaki hareketleri 10 tekrardan başlayarak yapabiliriz. Çalıştırın arkadaşlar kaslarınızı yarın bir gün yaşlılık var, hastalık var...




Kural 4: GÜZEL ARKADAŞLAR EDİN KURALI

Bu kural sizi motive edecek en güzel kural. İçinizdeki hırsı tavan seviyesine çıkaracak ve zayıflamak için motive olacaksınız. Etrafınızda kilosuna dikkat eden mutlaka birileri vardır. Hatta ve hatta artık sosyal medyada daha fazla zaman harcıyorsunuz. İnstagramdan fitbody gibi kelimelerle arama yapıp kendinizi dünyanın bir ucundan hiç tanımadığınız ama vücudunu ve stilini beğendiğiniz birkaç arkadaş edinin. Onların günlük yaşamlarına ait fotoğrafları bu işi nasıl becerdiklerini en iyi anlatan görseller olacak. Bu arada lütfen bayanlar bayanları, baylar bayları arayıp eklesin. Buradaki amacımız örnek bir vücut hattı görmek ve "aynı vücuda nasıl sahip olabilirim" den yola çıkarak seçtiğiniz kişinin vücuduna yakın bir sonuç elde etmek!




Kural 5: BOL SU İÇME VE TARTIYA ÇIKMAYIN KURALI

Bol bol suyun kimseye zararı olmuyor. Yararı var... Neymiş SU İÇİYORMUŞUZ.
Bahsettiğimiz kuralları veya sadece kurallardan bir tanesini uygularken tartıya çıkmayın SAKIN! Ben bunu takıntılı gibi her sabah ve akşam yaptım, tüm motivasyonum gidiyor. Sabah düşük bir kilodayken akşama doğru tartıldığımda 2 kilo almış olduğumu görünce tüm yaptıklarım boşuna sanıyorum. Halbuki gerçek öyle değil! İçtiğiniz su vb. detaylar sizin gün içinde farklı kilolarda olmanıza sebep oluyor. Tartı işini haftada 1' e indiriyoruz ve sadece SABAHLARI TARTILIYORUZ.

Ve bayanlar için son bir öneri; kendinizi profesyonel bir model hissetmeniz için Victoria's Secret mağazalarına uğrayın, kendinizden geçeceğiniz kokulardaki vücut kremlerinden, duş jellerinden ve kokularından satın alın. Zaten çok da pahalı değiller. Yurt dışına yakınlarda çıkacaksınız bu alışverişinizi toplu ve ekonomik yapın derim. Önerim tabi ki İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki ATÜ Duty Free mağazaları olacak. Konsept Victoria's Secret mağazasını da gezmiş ve görmüş olursunuz.














1 yorum: