25 Ocak 2016

TÜRK ANİMASYON SİNEMASININ YÜKSELİŞİ "KÖSTEBEKGİLLER 2" ve MURAT BOYACI

Evet, "Köstebekgiller 2" vizyona girdi. Daha önce bu karakterleri Köstebekgiller dizisinden tanıyorduk. Ama ufak bir farkla...Artık Daha Pembe, Daha Tombul ve Daha Cesur lar:)
 
Kim bizi bu sevimli karakterlerle tanıştırdı? Türk Animasyon sektörünü bu derece ileri kim taşıdı? derseniz... Murat Boyacı'yı göreceğiz. Janset, İnci Türkay, Ali Nuri Öztürk gibi başarılı oyuncu kadrosu ve sevilen yönetmen Kudret Sabancı'nın dokunuşu ile renklenen animasyonun direktörlüğünü Murat Boyacı yaptı.
 

Filmin galası o kadar keyifli geçti ki sabırsızlıkla filmin devamını bekliyorum açıkçası.
Arzum Film'den çıkan bu yapımın galasına o kadar çok ünlü isim ve çocukları katıldı ki Türkiye'de animasyonun hareketleneceğine adeta işaretti.

Seslendirme için özenle seçilen sesler ise sanatçı Gökçe ve başarılı oyuncu, komedyen Yavuz Seçkin oldu.

Murat Boyacı'yı kısaca hatırlarsak; yine Türkiye'de ilk animasyon filmini yapan ekibin arasındaydı. "Efe". Güzel Sanatlar Animasyon bölümü mezunu Boyacı karakter tasarımı konusunda ve çizgi dizilerde yönetmenlik yaptı. Yine küçüklerin çok sevdiği karakter "Niloya"nın da tasarımcısı.

Animasyon yapanlar ve severler keyifle ziyaret edeceğiniz www.cizgidunyasi.blogspot.com.tr  ve www.mustafamuratboyaci.com sitelerine göz atmanızı öneriyorum. Çünkü bu yetenek yurt dışından fark edildi ve teklifler gelmeye başladı bile. Bloğunda zaman zaman yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirici yazıları da paylaşıyor.


 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder