15 Ağustos 2014

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA SÜREKLİ OLUMSUZLUK İÇEREN MESAJ VEREN ARKADAŞLARA NOTUM VAR

Facebook hesabınız, profiliniz, sayfanız, zaman tüneliniz modunuzu düşüren, iç karartıcı duygusal paylaşımlarla dolu bir yer halini almasın. Modunuz düşükse düşüktür. Derdiniz varsa herkesin derdi var. Dindarsanız dindarsınızdır. Negatif mesaj içeren "Yok bu ayet bunu diyor yok şu düşünür şunu diyor.." cümleleri, paylaşımları moral bozmaktan başka bir işe yaramaz arkadaşlar.

Bunu cümle aleme, altını üstünü çize çize, bağıra bağıra, mutsuzluk kavramının bulaşıcı olduğunu bile bile "ben mutsuzum herkes mutsuzluğumla, bu negatif, bu çaresizlik, bu umutsuzluk içeren cümlelerle mutsuz olsun" ümidiyle paylaşmanın ne gereği vardır ne de böyle bir lükse sahibiz. Ne lüksü mü? Zaten bulunduğumuz şartlarda zar zor mutlu olmayı becerebildiğimiz anları bu mesajlarla tam tersine yani mutsuzluğa çevirme lüksü...

Ayakkabısız çocuklar, şiddet gören kişiler, "öbür dünya şöyle diyor ha!" diyen alıntılar ve birçok benzer olumsuz haberle dolu bir sayfanız varsa bugün bir inceleyin ve silkelenin. Olumsuz mesajlar içeren her türlü içerik facebook arkadaşlarınızın beyninde malesef yer edinecek. Kİm etrafında mutsuz arkadaş görmeyi ister ki? Ayrıca allah aşkına, facebook arkadaşlarınızın suçu ne...?

Herkes gayet iyi biliyor merak etmeyin "hayat hem acı hem tatlı" olarak adlandırılabilecek yaşantılarla dolu ve böyle devam edecek. Yeri gelecek kan arayan arkadaşımıza yardımcı olacağız, yeri gelecek şiddete hayır diyeceğiz. Buna kimsenin itirazı olmaz olamaz. Ama bunu abartıp duygu sömürüsüne gitmeye de inanın ihtiyaç yok.

Mutlu, keyifli, huzurlu, barış dolu, umut dolu, yaşam dolu günler hepimizi beklesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder