24 Ağustos 2014

ANNEM BİR DOMATES DOĞRARDI,TÜM EV DOMATES KOKARDI

Aile gibisi var mı, onlarla arada bir eski zamanları konuşup çocukluk anılarınızla kahkaya boğulup anneannenizin dedenizin babaannenizin en sağlıklı hallerini düşünüp kendini huzurlu hissetme gibisi var mı? 

Dün akşam sevgili, canım, ciğerim ağabeyime uğradım. Annemler minik Sinan'ımızı görmeye gitmişler. E biz de Ati ile uğrayalım dedik. Uzun bir İstanbul trafiğinden sonra kazasız belasız varabildik şükür. Kız kardeşim, annem ve ağabeyimin eşi ile bol bol muhabbet ettik. Kardeşler bir araya gelince geçmişi konuşmamak imkansız. Hele hele koca koca insanlar olunca çocukluk zamanınızı anmak size ne kadar güzel bir huzur veriyor değil mi...


Yediklerimiz, içtiklerimiz, hastalıklar derken sevgili ağabeyim Murat Boyacı çok güzel bir cümle kurdu. Bizim yediklerimizin ne kadar sağlıklı olduğunu konuşurken o kadar anlamlı bir örnek verdi ki eminim siz de başlığı okuduğunuzda  onayladınız cümleyi.

Annem bir domates keserdi bütün ev domates kokardı...

Şimdi nerede o domatesler? Bu yaz aldığım domateslerin hiçbirinde bu kokuyu duyamadım ne yazık ki. Bize yediklerimize bir haller oluyor. Yakınınızda varsa taze üretici alanları gidin bu kişilerden alın sebzenizi meyvenizi. Marketlerden aldığımız sebzeler artık eskisi gibi inanın hiç değil. En başta domates domates kokmuyor, salatalık eski coşkulu kokusunu etrafa yaymıyor. Hamile kalsak çocuğa kim bilir bilmeden neler yedirmiş olacağız? Ooo bu konu uzar gider...

Sağlıklı beslenmek için tarım ile uğraşan çiftçilerimize destek olalım. Bildiğimiz, güvendiğimiz yerlerden sebzemizi, meyvemizi satın alalım. Hatta gidip yerinde görelim, üreticisiyle sohbet edelim, ahbap olalım. Bu sıcak günlerde en çok tüketmemiz gereken sulu meyve ve sebzelerden kavun, karpuz, salatalık, domates gibi yiyecekleri nerdeyse her gün yiyelim. Ne kadar sulu yiyecek o kadar canlı bir vücut yaz mevsimi için.

Bu meyvelerin sebzelerin suyundan sıkarak ve buz koyarak da faydalanabiliriz. Bir bardak dolusu karpuz suyu nasıl da güzel olacak bugün!

Salatalık suyunu da denemeliyiz bence. Bir dilim limon ile tadından içilmez hani...



Sevgiler, bol salatalıklı domatesli, kavunlu karpuzlu günler. Gününüz kavun koksun mu bugün? :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder