15 Nisan 2014

COACHELLA FESTİVALİ HAKKINDA TEMEL BİLGİ VERSEM...


Bu aralar sosyal medyada sık sık rastladığınız festival resimleri var ya, işte o festivalden bahsedeceğiz, tabi bilgi çerçevemiz dahilinde. Kaç gündür fotoğraflarını iç çekerek beğenmekten başka elimden bir şey gelmedi ne yazık ki! Keşke ben de şimdi Kaliforniya'da olsam da Coachella Valley'de festivalin tadını çıkarsam!


1999'da ilk açılışını yapan Festival ilk zamanlar bu kadar popüler değildi fakat 2007'den sonrasında bir patlama oldu ve dünya çapında bir bilinirlik kazandı. Şu anda 3 saatte tüm biletleri tükenen bir festival oldu. Nisan aylarında Kaliforniya güneşinin altında gece ve gündüz devam eden festivalde ünlü müzik grupları ve şarkıcılar yer almakta. 2 hafta süren kamp süresince güneşin, rahatlığın, eğlencenin keyfini çıkarmak herhalde en iyisi. Ama sadece 3 günlük bir giriş izni alıp da festivale katılabiliyorsunuz. Artık geçti tabi seneye kaldı şansınız:)

Festivalin kendi içinde bir kurallar bütünü var. Mesela kolunuza taktığınız bilekliğe iyi bakmalısınız. Şayet zarar görürse festivalden dışarı bile çıkarılabilirsiniz. Bilekliğinizi kimseye devredemezsiniz. Kamp kuracaksanız kamp yerinizi önceden belirlemek için iletişime geçmelisiniz. Sırt çantanız bile belirli boyutlarda olmalı. Dışarıdan içecek yiyecek yasak. Su içeride 2 dolara satılıyor. Engelliler, şeker hastaları, emziren anneler bile düşünülmüş. Anneler sütlerini onlara özel buzdolaplarında muhafaza edebiliyor mesela. Bebeğinizle gelebiliyorsunuz tabi. Puseti de önceden bilgi vererek festivale sokabiliyorsunuz.


Haydi içeri girdiniz. Her yer ünlü kaynıyor. Mesela Alessandra Ambrossio her yıl bu festivale katılıyor. Dip dibe hatta yan çadırda kendisi ile karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek:)

Bu arada günde yaklaşık 80.000 kişi katılıyor festivale. Bir hafta süresince neredeyse 560.000 insan demek! Hayret verici değil mi?

Fotoğraflarda dikkat etmişsinizdir. Herkes kırpık t-shirtlü, yırtık kot şortlu, hasır şapkalı, bol bol etnik desenli, elbiseli, biker boots dediğimiz motorcu çizmeli  ve bikinili! İşte bu da festivalin teması.









1 yorum: