18 Mart 2013

TATİL ÖNERİSİ JERBA ADASI

FARKLI BİR TATİL ÖNERİM VAR! TOPLAYIN VALİZİNİZİ DJERBA ADASINA GİDİYORUZ! desem harika olurdu:(



 

 Haritanın Arapça olduğunun farkındayım ama henüz JERBA adasını Türkçe anlatan bir görsel yapılmadı:)
Bundan 7 sene önce gittim ve aşık oldum bu adaya. Hem de son derece modern, son derece international.. Her milletten turist var. Ama İngiliz ve Fransız oldukça fazla.. Tunus'u çok anlatmayacağım bu yazımda. Sadece bu ada olsun istedim..Buyrunuz, siz bu adaya gidin bana dua edeceksiniz. "Burnumuzun dibinde böyle bir ada varmış bizim haberimiz yokmuş, Elif sağolsun".. diye..



JERBA ADASI
İşte tatillin tadına varabileceğiniz sakin bir ada. Tunus'a gidip de Jerba'ya uğramamak olmaz. Adaya kara bağlantılı bir yoldan feribota binerek geçiyorsunuz. Hava sıcaklığı hemen farkediyor. Ada sakin olduğu gibi bir o kadar turist çekiyor. Gece hayatı otellerde çok renkli. Yılan oynatıcıları, dansçılar, popüler müzik, djler, dansözler...Herşey var kısacası eğlenmeye dair.
Adanın bir de Casino'su var ama çok büyük değil. Jerba adasında Explorer Park mutlaka görülmeli. Akdeniz'in bu en büyük timsah çiftliğinde timsahların yaşamını öğrenecek, çeşitli bilgiler edineceksiniz. Buradan Pink Flamingo adasına geçiyoruz. Pembe flamingo manasına geliyor Pink Flamingo. Adaya geçmek için normal bir gemi beklerken karşımıza korsan gemilleri çıkıyor. Korsanlar gibi giyinen dansçılar, tayfalar eşliğinde korsan gemisine biniip çıkıyoruz yola.
Yolculuğunuz boyunca korsanların gemideki akrobatik şovlarını izliyor, arap müziği eşliğinde güle oynaya vakit geçiriyorsunuz. Ve adaya varıyoruz. Adadan eğlence müzik sesleri geliyor. Turlarla gelen turist kafileleri   adadaki renkli animasyonlarla çılgınlar gibi eğleniyor. Adada hiçbir işletme, bina yok. Sadece kum ve sıra sıra ahşap masalar ve tezgahlar. Masalara oturup şiparişinizi veriyorsunuz ve enfes bir balık tabağı geliyor önünüze. Gün içinde ister sahil kenarında develere binin ister denizin tadını çıkarın.



 PRONTO TUR ile gitmiştim. Pronto Tur'u tercih etmenizi öneririm!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder