27 Nisan 2016

H&M 2016 YAZ SEZONUNDA NE ALINIR NE ALINMAZ?

H&M Yaz koleksiyonunu inceledim.
Haydi yazıya...

Yaza şurada kalmış tam bir ay. Mayıs dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya, iki üç dükkan gezinceye kadar biter. Her yaz biz kadınlar kendi "yaz koleksiyonumuzu" oluşturmaya bayılırız. Gerçi bu ilgi ve maddi durum ile doğru orantılı. İlgin ve paran var ise alırsın, yok ise bir önceki senenin dolabından giyinmeye devam edersin. Ama mutlaka bir şeyler alırsın o yaz dönemine ait. Yaz gelir geçer sen o parçaya elini sürmemişsindir!
 
Bu yıl şöyle bir öneride bulunacağım size çünkü ben böyle yapıyorum. Ve gerçekten bu frenleme yöntemi hayatım boyunca işe yaramıştır. Yaz öncesi o alışveriş çılgınlığınızı önleyebilmek adına bir kaç öneri  hemen sonrasında "alınabilir parçalar" kısmı gelecek;
 
Alışveriş isteğinizi nasıl frenlersiniz;
 
- Kredi kart limitinizi düşürün. Bankadan gelen limit yükseltmelere "hayır" diyin. Hem "hayır" demek size iyi gelecektir. Bizim kültürde "hayır" kelimesine zaten özlem çekiyoruz. Alın size fırsat. Hayırrrrrrrrrrrrrrr... İstemiyorumm diye feryat edebilirsiniz.
 
- Alışveriş mekanlarınız mutlaka bellidir, belirli markaların mağazalarına girer hatta belirli reyonlara uğrarsınız. Mağaza trafik listeniz mutlaka belirli olsun. Trafiğinizin dışında farklı bir mağazaya girmeyin, boşa zaman harcamış olursunuz. Gereksiz alışverişe fırsat vermiş olursunuz. Girmeyin!
 
- Mağazaların en yoğun olduğu saatlerde alışverişe çıkmayın. Mağaza içindeki uzun kuyruklar, reyonlardaki insan kalabalığı, avm nin yoğunluğu başınızı döndürecek ve bilinçli alışveriş yapmanızı engelleyecektir. Hatta sadece gördüğünüz kuyruk bile sizi alışverişe teşvik edecektir. Ben de genelde elimdeki parçayı bırakmama sebep oluyor.  Ama bilinç altına giden mesaj şu; "Bu kadar kişi alıyor ise sen de al.." Siz bu yoğun saatleri değil sakin alışveriş yapabileceğiniz saatleri tercih edin.
 
- İndirime girmiş penyeler... Hepimizin çökmesine sebep olabilirler. Korku filmi gibi değil mi. Neymiş efendim 9.99 TL. imiş. 24.90 TL.imiş. Bu penyeleri almayın arkadaşlar, nasıl olsa hep varlar. Eminim evde 1208 tane siyah kısa kollu v yakalı penyeniz vardır:) Hiç yok ise tabi ki alın zaten o ihtiyaç alıyor.
 
- Her ay harcamalarınızı kontrol edin. Mobil bankacılık ile her an hesabınızın hareketlerine göz atabilirsiniz. Bu ay kredi kartı borcunuz kaç, sonraki ay ne gelecek. Biraz kontrollü gidin değil mi.
 
- incık, cincık denilen parçaları doldurmayın.
 
Evet gelelim H&M 2016 yaz sezonunda gözüme çarpan alınası ürünlere; elbiseler ve tulumlar oldukça hoş. 39 ile 200 TL arası değişiyorlar. Desenlerde kesimlerde etnik hava yaratılmış. Mayo olarak tek beğendiğim model de bu aşağıdaki oldu. Sizler de göz atın, sizin beğendiğiniz parçalar neler var?












 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder