16 Şubat 2015

ÖZGECAN ASLAN İÇİN SUSMAYIN KONUŞUN MEDYA...

Benim de susacağımı mı sandınız?
 
Medyada çalışan tüm arkadaşlarıma, meslektaşlarıma sesleniyorum. Biz bağırmazsak, yazmazsak görevimizi eksik yapmış oluruz... Yazın, çekin, yayınlayın Allah rızası için ve kendiniz, kardeşiniz, evlatlarınız, sevdikleriniz için... Magazinci olsan da haberci olsan da spor, moda, ekonomi yazarı olsan da konuş güzel arkadaşım! Bu acılı anne babanın sana, kalemine ihtiyacı var! Bu ülkenin senin düşüncene, desteğine ihtiyacı var!


Bu katliamı yapan suçluları herkes bilsin, tanısın! Hasta diyenler var bu adamlara... Hastalık falan değil bu! Bu gözü dönmüşlük canilik bu! Bunların hapiste kendilerini bekleyen kızımızın çektiği 10 katı acı veren cezalar olmalı, aynı şekilde canlarından can aldıran.... Medyanın bunu çarşaf çarşaf yayınlaması gerekiyor kim bu adamlar? Siluetlerini gösterin. Medya gerekli duyarlılığı göster lütfen! Bu ülkede daha kaç tane genç kız kadın katledilecek? Eğitimde derslere din dersleri ekleneceğine her okula bir psikiyatr atayın da adam gibi adam yetiştirmeye belki bir katkınız olur sayın yetkililer. Düştüğümüz durum içler acısı. Şimdi al adamı ver cezasını peki kızımız ne olacak?
 
O "Ne olur tabuta başka erkek eli değmesin artık" diyen babanın feryadı ne olacak? Ya anne???
 
Bu olaylar olmadan önlemini almak lazım veee özellikle geri kafalı öcüler var ya bu etrafta öcüler... hala kızı suçlayan öcülerr, onların da bu cahilliğini nasıl örteriz bilemiyorum. Belki birkaç İNSANLIK mitingi programı yapılabilir heryerde. Belki de tüm ortak kullanım alanlarında taksi, minibüs, metrobüs, otobüs, turistik oteller, plajlar, okullara bir uyarılar listesi, caydırıcı bir ceza listesi asılsa en azından gözüne ceza çarpar da vazgeçer bu zalimler yaptıkları suçlardan???  Belki tabi... CAYDIRICI uygulamalar neler acaba diğer devletlerde? Hiç araştırdılar mı bizimkiler?
 
Ne denir ki daha... Pazartesi siyah giyin diyorum tüm kadınlar! BU ARADA NİHAT DOĞAN ın da tweetlerini de bir okuyun, sinek vızıltısı sesiyle baş ağrıtıyor resmen. SURVIVOR çıkar onu programdan! Yeter bu kadar vızıltı.... Acun Ilıcalı'yı hassasiyete davet ediyorum ve Nihat Doğan'ın programda yer almasını engelleyeceğini düşünüyorum.
 
Sevgili Acun herkes elinden geleni yaptı bak bugün. Yazılar yazıldı, manşetler atıldı, haberler bağırdı bu katliamı.  Medya yine destek oldu sesimize. Sen de sana düşeni yap. Nihat'ı çıkar programdan. Survivor'daki kızların can ve zihin sağlığı için çıkar lütfen.
 
Bu arada birkaç haberi bilginize sunuyorum sevgili okurlarım;
http://haber.star.com.tr/dunya/tecavuze-kalkisan-adamin-penisini-kestiler/haber-950464
http://haber.star.com.tr/dunya/afganistanda-tecavuz-suclulari-idama-mahk-fbm-edildi/haber-937078
https://www.change.org/p/ba%C5%9Fbakanl%C4%B1k-adalet-bakanligi-kad%C4%B1n-ve-aile-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-t%C3%BCrkiye-cumhuriyeti-ba%C5%9Fsavc%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1-cinayet-ve-tecav%C3%BCz-su%C3%A7lar%C4%B1-i%C3%A7in-idam-cezas%C4%B1-geri-gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder