30 Ekim 2012

KATE MOSS TARZINA BAYILIYORUZ


Kate Moss... Modellik kariyerinin zirvesine hakkıyla oturan modellerden biri. Özel yaşamını bilemem ama bu kadın ne giyse yakışır mı yahu demeden geçemeyeceğim..


Çok zayıf diyorlar fakat bana öyle çok çelimsiz gelmiyor, ya çok dar giyiniyor ya da kas yapısı kalın bu kadının.. Gözlerine sadece bir likit çekmesi bile farklılaştırıyor başarılı modeli. En önemlisi bu kadın bakmayı biliyor ve objektife çok yakışıyor. E o kadar marka peşinden az koşmuyor. Modelden anlayan kısım ne boyuna ne kilosuna bakıyor. Modelde önemli olan husus objektife sunduğu oranın orantılı olması ve bakmayı bilmesi. Gelelim stiline. Rahatlıktan yana, çok moda tutkunu değil ama Kate in kendine özgü bir tarzı var. Dar paça pantalonlar, düşük belde kemer kullanımı (kemere ihtiyaç duyulmasa bile bu kadın o kemeri mutlaka kullanıyor.)

Saç rengi müthiş kesinlikle sarı kalmalı, çizme bot meraklısı. Yaz kış ayağından eksik etmiyor. Özel gecelere ise oldukça sıkı hazırlanıyor. Bu kadın kısaca işini biliyor.









22 Ekim 2012

DAILY MAIL UK 'E GÖRE LONDON FASHION WEEK 'DE "TOP TWEETED" MARKALAR

TOP TWEETED BRANDS

  1. Burberry Prorsum – 20,924
  2. Topshop Unique – 9,161
  3. Vivienne Westwood – 3,031
  4. Matthew Williamson – 2,228
  5. Erdem – 1,402












11 Ekim 2012

FASHION WEEK YORUMLARIM


Fashion Week dün başladı. İşten çıkar çıkmaz soluğu Antrepo' da aldım. Öner Evez ile röportaj çekimimi yapacaktım fakat trafik öyle yoğundu ki benim orada olmam saat 19.30' u buldu ama ilk yorumlarımı hemen iletiyorum















Şimdi geldik geleceğiz derken otopark sorunu yaşamayalım diye önümüze çıkan otoparka arabayı verdik ve nargilecilerin arasından Antrepo'ya vardık. Işıklandırmaları görünce dedim ki bu işi bu yıl kim yaptıysa iyi bir iş çıkmışa benziyor. Neyse zaten otoparkı geniş olan Antrepo'dan yürüdük ve güvenlikten geçtik.Dilek Hanif merdivenlerden aşağı doğru iniyordu. Beyaz ceketi ile çok şıktı. Saç rengi de kendisine çok yakışıyor. Tekrar dedim içimden ne asil kadın!..


Evet doğru tahmin etmişim bekleme salonu gayet ferah, o geçen yıllardaki kalabalıktan eser yok, yine insanlar çok fazla ama ortam geniş olduğu için sorun yok..:) Dekor tasarımcıların kıyafetlerinden oluşan vitrin mankenleri ile yapılmış. Girişteki sağ duvarı komple İSTANBUL FASHION WEEK yazısı süslemiş. Duvar o kadar dekor gibi duruyordu ki önünde kare almamak olmazdı. Aldım:)


Hemen etrafta hızlı bir tur attım. İlk gözüme çarpan kırmızı ceket pantalonlu kafasında hoş bir sütlü kahve şapka olan Eda Taşpınar'dı. Bu kadın bence yakından daha güzel. Bak bak bitmiyor kendisi:) Uzun bacaklar, ince bir vücut onu daha da uzun yapıyor. Makyajı çok hoştu. Abartılı değil. Saçları her zaman ki gibi düz. ( bu ona çok yakışıyor.)







Bu arada bu yazımda bazı konulara değinmek istiyorum. Bu yıl ki organizasyonda başarılı bulduğum noktalar;

- mekan
- vestiyer
- ışıklandırma
- görevliler
- defile girişindeki kayıt masaları
- müzik

Fashion Week organizasyonunda daha başarılı olabilecek noktalar;


-     Tuvaletteki kuyruğu önleme amaçlı, karavan tuvaletler dışarı koyulmuş, gerçi oldukça temiz ve donanımlı idi ama karavan yerine keşke içeride extra bir tuvalet olsaydı diyemeden geçemeyeceğim.
-     Güvenlik girişindeki görevliler herkesi içeri alıyordu. Güvenlik açısından çok güvenli bulmadım. X-ray cihazları hiç de çalışıyor gibi değildi, süs gibiydi adeta.







Bu 2 konu dışında sıkıntı yoktu. Sevdim ben bu sefer ki Fashion Week ‘i .

Istanbul Fashion Week kapsamında solo defile yapacak olan tasarımcıları hatırlatmak isterim: Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Tuvana Büyükçınar, Niyazi Erdoğan, Nejla Güvenç, Gül Ağış, Studio Kaprol, Atıl Kutoğlu, Hatice Gökçe, Erol Albayrak, Jale Hürdoğan, Deniz Kaprol, Şafak Tokur, Dilek Hanif, Çiğdem Akın, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Aslı Güler, Zeynep Tosun, Elif Cığızoğlu, Nihan Buruk ve Hakan Akkaya; karma defile yapacak olan genç tasarımcılar: Nihan Peker, Ayhan Yetgin, Songül Cabacı, Selim Baklacı, Nil Kandemir, Selma State, Emre Erdemoğlu, Tuba Benian ve Ayşe Deniz Yeğin; İstanbul Moda Akademisi’nin gerçekleştireceği iki etkinlik ile birlikte markalar: Damat, Triko Mısırlı, İpek Tohumcu, ADL & Cengiz Abazoğlu ve AVVA sürpriz etkinlikleri ile Istanbul Fashion Week’e renk katacak.








5 Ekim 2012

2012 FALL ÇANTALAR

Çanta aslına bakarsanız bir bayanın kıyafetini tamamlayan en önemli aksesuar.

Ama ben mesela bir çantayı kullanıyorsam o çantayı değiştirip, içini boşaltıp tekrar yerleştirmek o kadar zor geliyor ki:) o çantadan uzun süre vazgeçmem. Hatta bu bazen 1 hafta boyunca sürebiliyor. Zaten çanta da çok uçuk tasarımlar, kombin edilmesi zor tarzlar tercih etmediğim için çok da problem olmuyor.

Ama bu çantaları da böyle çeşit çeşit görünce içim gidiyor. Ama inanın bu kadar fazla model çantaya ne sahip olabilmek mümkün ne de her gün çantayı boşaltıp yeni çantaya ihtiyaçlarınızı yerleştirmek...

Bu arada unutmadan bu yıl artık takım çantası dediğim modeller çok moda. Ben de bir tane var. Kısa saplı ve tamir kutusu gibi. İçinden tornavida çıkacak bir hava var.  Bir yere tamire giden usta gibi geziyorum:) Ama siz de 1 adet edinin bunlardan, çok pratik...

Aşağıda beğendiğim Gucci, Prada,  Dolce&Gabbana, Miu Miu, Bulgari...










4 Ekim 2012

BARDOT TARZI LARA STONE...

En çok kazananlar listesinde Forbes onu en tepeye koydu. Öndeki 2 dişinin aralık olması onu ummadığı yerlere taşıdı. İşte Lara Stone. Brigitte Bardot kadar o kadar adından bahsettiremiyor çünkü zamanımızda rakibi oldukça fazla...








GÜZİDE MODEL GÜZİDE DURAN






Türkiye'de parmakla gösterilecek güzellikte olan, son derece fotojenik, objektifi çok seven vücut hatları ile Güzide Duran gibi model bulmak hiç de kolay değil!







Saç rengi olarak koyu kestane tonlarını tercih ediyor Güzide. Ama aralara zaman zaman attırdığı highlight larla daha da güzel saçlara ve renge sahip oluyor. Makyaj da nude olarak adlandırdığımız doğal tonları kullanıyor. Şeftali rengi allık onun ten rengine en uygun renk.

Saçlarını çok iyi kullanıyor. Kesimi ve boyu harika. Kuaförü kim acaba? Kemik yapısına söylenecek söz yok, bu kadın ne giyse yakışır. Aslında Çağla Şikel de hem fiziği hem de saçları ile kendinden bahsettiren Türk modellerden. Bu iki isim gerçekten modaya ilham veriyor olmalı. Tasarımcılar belki de kıyafetlerini bu isimlerin üzerinde duracak şekilde tasarlıyor olabilir. Ben tasarımcı olsam imzamı taşıyan koleksiyonlarımı bu isimlerle duyurmak isterdim.