28 Ağustos 2013

MANGO DEFİLESİ 2013 SONBAHAR/KIŞ YORUMLARIM


 
Dolabımda oldukça ürünü bulunan ve vazgeçemediğim MANGO, dün akşam yeni koleksiyonunu sunmak üzere Four Seasons Hotel İstanbul At The Bosphorus da bir organizasyon düzenledi.

 
20.30'da davet alanına giriş yaptık ve güzel bir karşılama sonrası Öner Evez'i gördük. Koşuşturması arasında hızla iki çift laf ettiğimiz Öner beye buradan teşekkür etmek isterim. Organizasyon oldukça başarılı idi.. Ne de olsa usta eller işin içine karışmıştı..

 
 
 
Gelelim yorumlarıma; MANGO koleksiyonu yine kendine özgü rahat stili ile dikkat çekti. Bol hırkalar, göğüs dekolteli gece elbiseleri, tulumlar en ilgimi çeken parçalardı.
 




Bu koleksiyonda podyumda Kanadalı model Jessica Stam’ı da görme fırsatımız oldu. Bence abartıldığı kadar güzel değil ama iyi bir model, yürüyüşü, bakışları, podyuma ve seyirciye hakimiyeti örnek alınması gereken bir model. Hele hele bizim Türk modellerden bazıları yürüyüşleri ile “Ne yapıyor bu kendinde mi acaba” dedirten stiller sergilerken...
 

Hakan Akkaya gibi sevdiğim isimleri de görmüş oldum, Hakan’ın tarzı çok şıktı özellikle pantalonuna ve ayakkabılarına ba-yıl-dım.
 

Cemiyetten bir çok önemli isim de vardı gecede. Saysam çok vaktimi alacak zaten benim ilgi alanım da bu isimler değil moda...
 

Saat 21:30’da defile başladı. Mango Kids için podyuma çıkan balonlu çocuk modeller çok şekerdi. Aralarında öyle bir çocuk vardı ki gözlerimi saçlarından alamadım, hem de çok güzeldi. Fakat ağlaya ağlaya podyuma girdi ve çıktı.
 

 
Defilenin ardından dj.party ile boğaz havası eşliğinde vakit geçirdik. Yemekler muazzamdı fakat ışık eksikliğinden ne yediğimizi görmekte zorluk çektik. Biraz daha ışıklandırma iyi olurdu.
 
Genel oturma düzeni çok iyiydi. Servis kusursuzdu.

 
İyi olmayan ve yine her defasında dikkatimi çeken şey genç bayanların BOTOKS ve estetik operasyon düşkünlüğü idi. İnanamıyorum bazen. Herkes aynı. Aynı kaşlar, aynı yanaklar, aynı dudaklar, aynı göğüsler, aynı burunlar.. Neden herkes birbirine benzemeye çalışıyor ki?
 
 
Defileye çıkan modeller o kadar doğallardı ki.. Sanki özellikle seçilmişler, özellikle kendi burunları ve vücut hatları ile gözlerimi doldurdular. Doğal olmanın ve olabilmenin ne kadar güzel olduğunun altını çizer gibiydiler. Aferim onlara..

 
Neyse botoks olayına daha sonra giriş yapacağım tekrar. Gece özetle güzeldi, koleksiyonda kırmızı gece elbisesine bayıldım. MANGO HE yine başarılı çalışılmıştı, erkek de iyi koleksiyon yapmak ve bulmak zordur, ama bu işi de iyi ele almış MANGO.

26 Ağustos 2013

2013 SONBAHARDA ZÜMRÜT YEŞİLİ GİYİYORUZ!

Bu sonbahar yeşilleyiz. Çantadan ayakkabıya, aksesuardan makyaja kadar yeşil  adeta huzur getirecek... Modacılar sezonun rengini bakalım nasıl kullanacaklar.

 
 
 
 
Dekorasyonda da göreceğimiz yeşilin etkisi bizlere iç denge, asalet, huzur şeklinde yansıyacak. Bu ton nedense bana karamsarlık veriyor. Hüzünü yansıtıyor bu sebeple karşılıklı pek hoşlaşmayız kendisi ile..  Ayrıca bana hiç yakışmayan bir renktir aslında. Tabi doğru kombinle harikalar yaratabilirim diye düşünüyorum. Ne kadar mütevazi bir insanım kendimden harikalar yaratacağımı söylüyorum:)))) Yani demek istediğim o rengin verdiği depresif etkiyi ortadan kaldırabilirim.. Siyah bir kıyafetle koyu yeşil makyaj ve aynı tonda çanta nasıl olur mesela?? süper olur, kullandım mı kullandım işte yeşili:)
 
Sadece yeşil değil tabi ki sezonun diğer renkleri de var.  Onlar açıkçası daha cazip geldi bana. Samba, acai, mykonos mavisi..
 
Yalnız saçlara takığım bu aralar. Artık podyumlarda farklı saçlar görmek istiyorum. Makyajda kullanılan yaratıcılığı saçlara taşımak gerekiyor. Mesela kızıllar nerede? Kızıl saçlıların sayısı oldukça azaldı. Herkes bal, karamel, kahve. Halbuki siyah ve kızıl gibi asi saç renkleri artık tekrar gündeme gelmeli yanılıyor muyum yahu?
 
Ayrıca kahkülü bir trend yapıp tekrar ortadan kaldıran da biziz. Kahkül her daim popüler bence. Zaten her yüze gitmiyor, gidenler lütfen kahkül değerlerini korusun, kıymetini bilsin. Ben de görseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız:) Bir dönem popüler diye kestim şimdi uzatmaya çalışıyorum insaf yahu...






Makyaja yeşili taşımak da gerekecek.. Yeşil farı dereceli şekilde göz kapağınıza sürebilir, bol rimelle canlandırabilirsiniz. Alt kirpik diplerinde kullanacağınız aynı farı siyah ile karıştırarak derin bakışlar elde edebilirsiniz. Yanaklara ten renginizin 3 ton koyusu allık ve sadece dudak renginizdeki dudak kalemi ile makyajınız ideal olacaktır.








12 Ağustos 2013

ELLE MACPHERSON TÜM ZAMANLARIN MODELİ

ELLE MACPHERSON



50 yaşındaki Avustralyalı model, tarzı, fit vücudu ve muhteşem saçlarıyla hala moda takipçilerinin internette aradığı isimler arasında ilk sıralarda yer alıyor



















Kim tahmin edebilir ki? Tam tamına 50 koca sene, 50 yıl yerçekimine maruz kalmış vücut:) Elle gerçekten  zamana meydan okuyanlardan.

Sports Illustrated dergisine 5 defa kapak olmuş, kendi markası iç giyim firması Intimates ve kozmetik firması The Body'nin yüzü ve kurucusu.

Herşeyden daha fazlası o bir ikoncan:) 1.83 m. boyu ve muhteşem saçları ile hala kendinden bahsettiriyor ve gündemde kalmayı başarıyor. Bu kadın kendine nasıl bakıyor çok merak ediyorum. Doğum yaptığına inanabiliyor musunuz? Hani göbek diyesim geliyor ama yok işte.. Genç kalması soyundan mıdır huyundan mıdır bilinmez ama kılık kıyafetindeki tarzını ben yakından takip ediyor be bayılıyorum!!! Kıskanıyorum...