9 Eylül 2013

2013-2014 KIŞ TRENDLERİ

2014 yılında sonbahar ve kış modası nasıl olacak? Geçen sene aldığım kazağımı, botumu, paltomu, çantamı kullanabilecek miyim? Hangi renkler popüler olacak?


Bu soruların yanıtını bilmeden sakın ama sakın sonbahar-kış alışverişine çıkmayın derim. Biliyorsunuz ki ülkemizde sonbahar diye bir mevsim neredeyse kalmadı artık direkt konuya geçiyoruz:) yani aniden soğuyan hava, günlerce gitmeyen Balkanlardan gelen soğuk hava dalgaları,kar sonbaharı ortadan kaldırır hale geldi.

"Yaz ne zaman geldi", "aman sıcaklar başladı", "iki tatil yaparız", "eşin dostun düğünü de bu sıcaklarda çekimiyor yahu" derken alın size KIŞ...

"Kış kış diye söylenip durma Elif, zaten geçiş mevsimindeyiz panik ataklarımız tavanda, mod olarak düşüğüz, işe gitmek istemiyoruz, bütün gün evde yan gelip yatsam hatta 24 saat uyusam uyurum" diyorsunuz eminim, zaten şimdi olumlu bir bakış açısı geliştirip KIŞ'ın faydalarına, nimetlerine geçiş yapacağım.

Dışarıda sağnak yağış, ya da ahmak ıslatan dediğimiz çiseleyen yağmur damlacıkları evde camlarımıza vururken, yağmurun toprak kokusu, yağmurun sesiyle kulaklarımızın pası silinirken, sıcak kahvemizi alıp salondaki en geniş ve en uzun koltuğa geçip bir battaniye altında sevdiğimiz dizi filmleri ve sinema filmlerini izlemek gibi bir keyif yoktur diğer mevsimlerde...

Gelelim kılık kıyafet keyfine;

Bere, atkı, eldiven, yün çorap gibi sıcak tutan parçaları kullanmayı ben çok severim. Her kıyafete uygun ya da kontrast oluşturacak renklerde tarzınızda harikalar yaratabiliyorsunuz. Mini eteklerin altında uzun ve kısa botlar giyerek Çağla Şikel gibi bacaklarınız olmasa da kendinizi hoş, alımlı hissedebiliyorsunuz.

Neyse biz gelelim bu kışın bilinmesi gerekenlerine;

Koyu lacivert rengi ana renk olacak. Bu renk yeni siyah..
Kamuflaj desenler,egzotik desenler palto,montlarda bol bol kullanılacak.
Ekose en çılgın dönemini yaşayacak.
Beyaz koyu lacivertle başa baş yarışacak. Beyaz kışın inadına sezonda en gözde renklerden biri olacak.
Bol bol tüylü kıyafetlerimiz olacak:)
Grinin her tonu moda..
Dizi geçen çizmeler
Kısa ve bol ceketler,
Metalik işlemeli kıyafetler
Deri çantalar
İnce çizgili maskülen takımlar
Denizci kıyafetleri,şapkalar..