23 Temmuz 2012

MODEL JOAN SMALLS FARKI









ABRAHAM GUTIERREZ STYLING 2012

DT SPAIN MAGAZINE by SERGI JASANADA Styled by ABRAHAM GUTIERREZ


 Çok farklı değil mi? Bizde ne zaman bu tarz çalışmalara cesaret edilebilecek?

VOGUE SPAIN 2012 TONI GARNN RENKLERIN SAVAŞI

Vogue Spain June 2012
Million Dollar Baby
Model: Toni Garrn
Photography: Tom Munro






Styling: Belén Antolín

ÇEKİM İÇİN MEKAN ÖNERİLERİ DJERBA ISLAND
















işte çekim gününüzü fırsata çevirebileceğiniz ve tatillin tadına varabileceğiniz sakin bir ada. Tunus'a gidip de Jerba'ya uğramamak olmaz. Adaya kara bağlantılı bir yoldan feribota binerek geçiyorsunuz. Hava sıcaklığı hemen farkediyor. Ada sakin olduğu gibi bir o kadar turist çekiyor. Gece hayatı otellerde çok renkli. Yılan oynatıcıları, dansçılar, popüler müzik, djler, dansözler...
 


Jerba adasında Explorer Park mutlaka görülmeli. Akdeniz'in bu en büyük timsah çiftliğinde timsahların yaşamını öğrenecek, çeşitli bilgiler edineceksiniz. Buradan Pink Flamingo adasına geçiyoruz. Adaya geçmek için normal bir gemi beklerken karşımıza korsan gemileri çıkıyor. Korsanlar gibi giyinen dansçılar, tayfalar eşliğinde korsan gemisine binip çıkıyoruz yola. Yolculuğunuz boyunca korsanların gemideki akrobatik şovlarını izliyor, arap müziği eşliğinde güle oynaya vakit geçiriyorsunuz. Ve adaya varıyoruz. Adadan eğlence müzik sesleri geliyor. Turlarla gelen turist kafileleri adadaki renkli animasyonlarla çılgınlar gibi eğleniyor. Adada hiçbir işletme, bina yok. Sadece kum ve sıra sıra ahşap masalar ve tezgahlar. Masalara oturup şiparişinizi veriyorsunuz ve enfes bir balık tabağı geliyor önünüze. Gün içindeyse ister sahil kenarında develere binin ister denizin tadını çıkarın. İyi çekimler ve hadi iyi eğlenceler..
 

20 Temmuz 2012

OLMAZSA OLMAZ

BEYAZ BEYAZ BEYAZ GÖMLEK

HARAJUKU SOKAK MODASI





Onlar zamanımızdan çok öndeler... Gotik lolita veya diğer adıyla got-loli akımı, Japon gençleri arasında bir çığ gibi büyüyor.

Akımın çizgileri Kraliçe Victorya döneminin tarzını yansıtıyor. Yani onlara bakınca Kraliçe Viktorya'nın porselen bebeklerini görür gibi oluyorsunuz... Akımın asıl vurgulamak istediği çocuksu bir görünüme bürünmek ve aynı zamanda gotik modasına ayak uydurmak. Bu kültür-üstü stil 1997-98 yılları arasında ortaya çıktı. Ve birçok butik tarafından desteklendi. 2001 yılındaysa büyük mağazalar artık bu tarzı benimsemişti bile..







Konumuz Japonya sokak modası. Akımların değiştirdiği Harajuku kızları ve Türkiye'ye kadar gelen yansıması...Gotik lolita, Lolita akımının kollarından biri. Diğer kategoriler Klasik Lolita ve Şeker Lolita...Klasik lolitalar giyimlerinde daha geleneksel kıyafetleri, açık renkleri ve daha doğal görünümü tercih ederken Şeker lolitalarsa çocuksu giyim tarzları, pastel renkli elbiseleri ve dantel, kordelalı süslemeriyle dikkat çekiyor. Gotik lolita, feminen Japon rock müziği çıkışlı Visual Kei tarzından da etkilenmiş.

Bir de "Kogal" denilen küçük kız anlamına gelen bir kültür tarzı daha var. Japonya'nın şehir hayatında bayanlar arasında en çok rastlanan tarz diyebiliriz. Moda, müzik, sosyal aktiviteler onların bütün gelirlerini yatırdıkları alanlar. Genel olarak bir kogal tarzı nasıl anlaşılır hemen söyleyelim...Yanık tenleri, konuşma dillerindeki hafif argo tabirleri Kaliforniya'daki gençlikle ortak oldukları noktalar.. Kogallar yüksek platformlu ve topuklu ayakkabıları, mini etekleri, ilginç makyajları, boyalı saçları (ki genelde sarıya boyarlar), yapay bronz tenleri ve kendi aksesuarlarıyla bir renk cümbüşünü andırıyorlar.

Akım Japonya'yı sarmış, Türkiye'ye gelmiş bile. Çekim için gittiğimiz İstiklal caddesinde onların bu tarzlarını sorduğumuzda kimi sessiz kalıyor, kimi Japon sokak modasını tercih ettiğini söylüyor. Tabi bu sessiz kalanlar sanırım sadece kopyalıyorlar.