3 Ağustos 2012

TRENDYOL VE DEMET MUTLU

İnternet ortamında alışverişin ilk adı TRENDYOL'un ardında büyük bir beyin olmalı dedik ve araştırdık. Karşıma  samimi olduğu kadar  güzel de olan Demet Mutlu çıktı. Demet Mutlu ile moda dünyasındayız...



E.Y- Fortune dergisinin “Dünyanın En Güçlü 10 Kadını” araştırmasında kendi ismini bu listede gören bir kadının duygu ve düşüncelerini merak ediyoruz, bizimle paylaşır mısınız? Üstelik “World Retail Congress 2012” de konuşmacı olarak yer alacaksınız...

D.M- Tüm bunlar benim için gurur verici gelişmeler. Şu ana kadar yaptığım her işi büyük bir tutkuyla ve inanarak yaptım ve sonucları hep güzel oldu. Bu  listede yer almamın asıl sebebi Trendyol ekibinin kısa sürede yakalamış olduğu büyük başarı. Ben Trendyol ekibini temsilen bu listede yer alıyorum. Ekibimle birlikte daha birçok başarı elde edeceğimize inanıyorum.




E.Y- Tasarımlarını beğendiğiniz yabancı ve Türk modacı ismi veya isimleri?

D.M- Isabel Marant, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Sarah Burton ve Elie Saab’ın tarzı çok hoşuma gidiyor. Türk tasarımcılardan da Arzu Kaprol , Simay Bülbül ve Özgür Masur favorilerim arasında.




E.Y- Kendi markanızın fotoğraf çekimlerinde model olarak hangi isimle çalışmak isterdiniz ? Hangi modelin üzerinde sizin markanızı görmek isterdiniz?


D.M- Markalarımızdan Milla by trendyol ve Nottis koleksiyonlarında Türkiye’nin önde gelen ünlü isimleriyle çalışıyoruz. Bugüne kadar Tülin Şahin, Cansu Dere, Hadise, Merve Boluğur gibi Türkiye’nin sevilen isimleriyle çalıştık. Aynı zamanda yeni sitemiz Modagram.com’un markası ‘Modagram’ ın koleksiyon çekimlerinde Didem Soydan ile çalıştık. Her markayla farklı çekimler deniyoruz aklımızda birkaç yeni isim var diyelim




E.Y- Fotoğraflarını beğendiğiniz bir moda fotoğrafçısı var mı?

D.M- Kesinlikle Mert & Marcus ikilisi! Miles Aldridge, Emre Güven, Tamer Yılmaz ve Nihat Odabaşı da beğendiklerim arasında.



E.Y- Türkiye de olmayan ama sizin tasarımlarını beğendiğiniz ve kullandığınız yerel veya global markalar var mı ? Bu markaları Trendyol da görebilecek miyiz?

D.M- Trendyol her zaman modanın öncüsü olmuştur. Türkiye’nin tanımadığı birçok genç tasarımcıya sitemizde yer veriyor, daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca  dünyaca ünlü pek çok tanınmış marka da sitemizde yer alıyor ve bu sayede ulaşılabilir oluyor.  Bazı projelerimiz var, yakında sizlerle paylaşıyor olacağız.



E.Y- Sokak alışverişi için tercih ettiğiniz yerler ?

D.M- Çok yoğun olduğum için alışverişe pek zaman bulamıyorum. Trendyol.com ve yeni sitemiz modagram.com alışverişteki en büyük kurtarıcım


E.Y- Makyaj tercihini hangi markadan yaparsınız?

D.M- Cildime çok dikkat ederim. Doğal ürünler tercih ederim. …



E.Y- Makyaj yapmayı sever misiniz? Makyajınızın olmazsa olmazı nedir?

D.M- Her kadın gibi ben de bakımıma dikkat ediyorum. Abartılı makyaj yapmayı sevmiyorum, her zaman doğallıktan yanayım. Göz kalemi ve allık vazgeçilmez makyaj ürünlerim arasında.


E.Y- En sık kullandığınız saç modeli ve saç rengi nedir?

D.M- Genel olarak saçlarımı açık bırakmayı tercih ediyorum. Açık bırakmadığım zamanlarda dağınık topuz yapıyorum. Koyu kestane ise favori saç rengim.



E.Y- Trendyol dan alışveriş yaptınız mı? Ve ne aldınız?

D.M- Her zaman trendyol.com’dan alışveriş yapıyorum  Üzerimde her hafta mutlaka trendyol.com’dan aldığım bir kac parça olur.


E.Y- Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

D.M- Gününe göre değişiyor. Genel olarak spor şık diyebilirim.


E.Y- Giysi dolabınızda en fazla yer verdiğiniz renkler hangileri?

D.M- Canlı renkleri üzerimde taşımayı seviyorum.özellikle yaz aylarında parlament mavi ve mercan rengine gardırobumda oldukça fazla yer veriyorum. Siyah ve ekru renkli parcalara da gardırobumda sıkca rastlanmanız mumkun.


E.Y- Tatil amaçlı bugüne kadar hangi ülkeleri ziyaret ettiniz ve o ülkelerden yaptığınız alışverişler ne üzerine oldu? Takı, şapka, kozmetik vs..

D.M- Aslında yaptığım işin en keyifli yanlarından biri de bu. Bir ülkeye iş için gitsem de işimin bir parçası olan “ alışveriş”i programıma sığdırmaya çalışıyorum, hem gardırobumu yeniliyorum hem de trendleri takip ediyorum. Favorim Londra ve Paris’de küçük butiklerden ilginç parçalar keşfedip almak...


E.Y- Bu kadar yoğunluk içinde bu yıl tatil yapabildiniz mi? Nereyi tercih ettiniz veya edeceksiniz? Tatil tarzınızı tanımlar mısınız?

D.M- Bu yıl tatil yapamadım ama zaman buldukça yurtdışında yaşayan arkadaşlarımın yanına birkaç günlüğüne gidiyorum. Como’da arkadaşımın düğünü var. Birkaç gün oraya gideceğim. Yanıma rahat ve kullanışlı parçalar almayı tercih ediyorum, özellikle kot ve üzerine şık bluzlar beğeniyorum. Yanımdan ayırmadığım diğer parçalar ise bu sezon halen çok moda olan body-con elbiseler ve Chanel babetlerim.